Szabolcs megye 7,5 milliárdból fejlesztheti gazdaságát

Munkahelyek teremtésére és gazdaságfejlesztésre a következő hét esztendőben 7,5 milliárd forintot fordíthat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye.

Együttműködést létesült Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében azért, hogy fellendítsék a térség gazdaságát és foglalkoztatottságát.
 
A nyíregyházi városházán február 28-án írta alá erről a megállapodást 14 szervezet, köztük önkormányzatok, állami foglalkoztatási szervek, felsőoktatási és szakképzési intézmények, érdekvédelmi és civil szervezetek.
 
A következő hét esztendőben 7,5 milliárd forintot költhet e vármegye gazdasága fejlesztésére és új munkahelyek létrehozására– tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Dr. Kovács Ferenc polgármester az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta, hogy az elmúlt hét évben is volt egy megyei és nyíregyházi foglalkoztatási paktum és a megyei jogú városok közül Nyíregyháza használta fel a legtöbb forrást: 3,5 milliárd forintot. Ebből az összegből több mint 2 ezer embernek segítettek munkát találni, 160-180 vállalkozás támogatást kapott az alkalmazottaira – írta a nyiregyhaza.hu.
 
Szabolcs megye 7,5 milliárdból fejlesztheti gazdaságát
Szabolcs megye 7,5 milliárdból fejlesztheti gazdaságát
 
Ugyancsak elindult egy program 1 éve, melyben a négy munkacsoportnak a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet, valamint az abból adódó lehetőségek és gondok megoldása a célja. A program megyei keretek között folytatódik, a következő 7 év során, s ebben a megyei kormányhivatal is részt vesz, mint konzorciumi partner – jegyezte meg Román István főispán.
 
Utóbbi lényegében a korábbi foglalkoztatási paktum továbbvitele, melybe az elmúlt esztendőkben megszerzett tudást, tapasztalatokat is beépítik.
 
A 7 éves projekt a foglalkoztatást segítené, valamint a vállalkozóvá válást. A paktum résztvevőit ezúttal a vármegyei önkormányzat fogja össze - adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
A TOP-os paktum program még tart, ugyanakkor már zajlanak az előkészületek a már említett 7,5 milliárd forintos programra is. Nyíregyháza kiemelt partner a programban.
 
A 2023-as esztendő végén Foglalkoztatási Paktum plusz programot is terveznek, melynek keretében munkaügyi támogatásokat, képzési-, munkába járási támogatásokat kínálnának, s egy eszközrendszert is kialakítanának, amelyek a vármegyében jelentkező foglalkoztatási igényekre megfelelően képesek reagálni.
 
A projekt 100 százalékos támogatást biztosít a következő 7 évre, de a 7,5 milliárdos forráskeret akár nőhet is – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Kis kép: Facebook.com/szeretleknyiregyhaza
 
B.A.