Szakrendelésekre ezután is sürgősségi beutalóval lehet menni

Bár az egynapos sebészeti beavatkozások elindításának újraszervezését elkezdték a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a Mátészalkai Kórházban is, a szakrendeléseken továbbra is sürgősségi beutalóval fogadják a betegeket.

A közelmúltban látott világot az információ, miszerint dr. Kásler Miklós egyedi miniszteri utasítása alapján két Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház – a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház és a Mátészalkai Kórház - megkezdhette az egynapos sebészeti beavatkozások elindításának újraszervezését – február végétől már sor is kerülhet ezekre a műtétekre.
 
Ugyanakkor, a szakrendelésekre ez nem vonatkozik: ide továbbra is a sürgősségi beutalóval érkezőket fogadják – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az egynapos sebészeti beavatkozások a szülészet-nőgyógyászat, a szemészet, a traumatológia, az ortopédia, a sebészet, az urológia, egyes gasztroenterológiai, valamint kardiológiai beavatkozásokat érintik, melyeket előjegyzés alapján végeznek el február 22-től.  
 
Tanácsadásra és konzultációra a telemedicina is igénybe vehető
Tanácsadásra és konzultációra a telemedicina is igénybe vehető
 
Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke azonban elmondta: a szakrendeléseket nem érinti a változás, ezekre a sürgősségi beutalóval rendelkezőket fogadják. Egyéb esetekre javasolt a telemedicina, azaz telefonon történő orvosi konzultáció alkalmazása az erre kijelölt telefonszámokon – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
A módosulás nem érinti a vérvételeket sem, a sürgősségi vérvételeket minden esetben elvégzik – hangsúlyozta Vitkai Éva.
 
Továbbra is működik a kismamák gondozását segítő vérvételi labor, a gyermeklaboratórium vérvételi szolgáltatás, az onkológiai és onkohematológiai vérvételi helyen kivételes esetekben végeznek vérvételt, amelyek halaszthatatlanok, mert fennáll a beteg egészségkárosodásának veszélye – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.