Szijjártó Péter: Csaknem 700 munkahelyet teremt a Continental

A 681 új munkahely nagy részét Nyíregyházán hozza létre az autóipari beszállító - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Legújabb, 5,1 milliárd forint értékű beruházását a kormány kiemelten támogatta: 1,7 milliárd forinttal járult hozzá. A Continental nyíregyházi üzemében új gépsorokat telepítenek, felújítanak egy csaknem négyezer négyzetméteres gyártócsarnokot, építenek egy új raktárcsarnokot, beindítják a hűtő-fűtő csövek gyártását, valamint növelik a légrugógyártás kapacitását.  A beruházás elsősorban Nyíregyházán hoz változást, hiszen itt hoznak létre 665 munkahelyet, a többit pedig Makón.

 

 

Szijjártó Péter: Csaknem 700 munkahelyet teremt a Continental

 Jókay László, a Contitech Hungária Kft. nyíregyházi gyárának ügyvezető igazgatója elmondta: a Continental csoportnak világszerte 200 ezer alkalmazottja van, forgalma 34,5 milliárd euró volt tavaly. Közölte: a most bejelentett beruházást az elkövetkező másfél-két évben hajtják végre.  A magyarországi cégcsoportnak egyébként összesen 7 ezer alkalmazottja van, és több mint 1 milliárd euró volt a tavalyi forgalma. Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország a munkahelyteremtésben nagy sikereket ért el, immár 18 hónapja legalább 4 millió ember dolgozik az országban.

 

 

MTI/MCOnet