TDM: Nőtt a vendégéjszakák száma Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere értékelte az idei turisztikai szezon eredményeit: igen eredményes volt a szezon, hiszen Nyíregyháza egyre vonzóbb turisztikai célpont mind a belföldi, mind a külföldi turisták körében.

Dr. Kovács Ferenc,


A hivatalos KSH által kiadott statisztikai adatok még nem állnak rendelkezésre, de a Polgármesteri Hivatal adóosztályának nyilvántartása szerint 2012. augusztus 31-ig 69.044 a bevallott összes vendégéjszakák száma a településen, amely 13%-kal meghaladja az előző évi időarányos értéket. A befolyt idegenforgalmi adóbevétel 17,7 %-kal, azaz 2.743 ezer Ft-tal nőtt, így 2012.augusztus végéig 18. 233 ezer Ft adóbevétele keletkezett Nyíregyházának az itt megszállt turistáknak köszönhetően.

Az eredmények eléréséhez hozzájárult egy összehangolt marketingterv megvalósítása, melynek kapcsán Kassától Veszprémig, Miskolcon, Budapesten át Ungvárig megjelent Nyíregyháza az utazás kiállításokon és vásárokon - tájékoztatta a sajtó munkatársait Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke.

Furkóné Szabó Marianna,


Vendégelégedettség-kutatás Nyíregyházán

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karát, hogy a Nyírségi Turistavarázs ÉAOP-2.1.3.-2009 – 0003 pályázata keretében végezzen vendégelégedettség-kutatást Nyíregyházán. A látogatók Nyíregyházáról összességében pozitív élményekkel távoztak, hiszen a magyar válaszadók 71%-a azt kapta Nyíregyházától amit várt, és 25%-uk pedig jobbat kapott mint várt, csupán 4%-uk volt csalódott. A külföldi látogatók esetében is megállapítható, hogy az elvárásaiknak megfelelt Nyíregyháza turisztikai desztináció. Ezeket a pozitív élményeket látjuk abban is, hogy a válaszadók 68%-a (magyar), ill. 72%-a (külföldi) tervezi, hogy visszatér Nyíregyházára.


-kt-