Több milliárdos beruházás a Hübner cégcsoportnál Nyíregyházán

Új üzemcsarnokot épített, egyet pedig kibővített nyíregyházi gyárában csaknem 800 millió forint munkahelyteremtő támogatással több mint hárommilliárd forintos költségből a német Hübner cégcsoport.

A két korszerű üzemcsarnokot Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Reinhard Hübner cégtulajdonos adta át.  Czomba Sándor az avatáson az MTI-nek elmondta: a tárca az idén 10 milliárd forintot fordít munkahelyteremtő és -megőrző beruházások támogatására, s abból 7,3 milliárd forint kifizetése már szerződéssel lekötött.

 Czomba Sándor

A két korszerű üzemcsarnokot Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át

 A mostani beruházással már három üzemcsarnoka van a nyíregyházi gyárnak, s a legújabbat a legkorszerűbb gépekkel rendezi be a Hübner anyavállalat. A termelő berendezéseket a 2013-as októberi projektzárás előtt már áprilisban beszerelik a létesítménybe, így azok a próbaüzem után a jövő év végétől már teljes kapacitással működhetnek. Reinhard Hübner az MTI kérdéseire válaszolva elmondta: a német cégcsoportnak a járműcsuklórészek világpiacán már több mint 80 százalékos a részesedése. Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrikában összesen 21 leányvállalatuk van, s abból kilenc foglalkozik gyártással, míg a többi mérnökirodai, illetve kereskedelmi feladatokat lát el.  

MTI/MCOnet