Több milliárdos beruházással teremt munkahelyeket a Jász-Plasztik

A Jász-Plasztik Kft. 4,43 milliárd forintos összköltségvetésű beruházással Jászberényben és Nyíregyházán bővítette műanyag fröccsöntő kapacitásait. A  beruházáshoz 1,2 milliárd forint támogatást kapott a vállalkozás az Új Széchenyi Terv keretében.

 Új Széchenyi Terv keretében.


Ezzel a fejlesztéssel 200 új munkahely jött létre. A projekt 15 százalékos munkaerő-fejlesztéssel és 15 százalékos kapacitásbővítéssel érintette a Jász-Plasztik nyíregyházi gyáregységét. A fejlesztés során termelő berendezéseket szereztek be.

A Jász-Plasztik Kft. egy műanyagfeldolgozó, szerszámkészítő, akkumulátorgyártó, vakolatgyártó és vámügyintézést végző vállalat, mely immár több mint 17 éve áll ügyfelei rendelkezésére, ezalatt biztos helyet szerezve az illető iparágak piacának élvonalában.Dolgozóink száma a kezdeti 20 főről mára 1100-ra növekedett, mely növekvő tendencia hűen tükrözi a cég fejlődését. Ennek oka egyrészt termékeik kiváló minősége, másrészt pedig az, hogy minden esetben megpróbál rugalmasan alkalmazkodni a változó piaci igényekhez, s ezért folyamatos fejlesztéseket hajt végre.

A Jász-Plasztik Kft. árbevétele 2011-ben meghaladta a 100 milliárd forintot az előző évi 95 milliárd forint után. A társaság a tavalyi évet 11,3 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, míg 2010-ben 14,5 milliárd forint volt a nyeresége.

MTI/MCOnet