Több száz millió Ft-ból újulnak meg út és járdaszakaszok Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő ünnepélyesen felavatták és jelképesen átadták a városlakóknak a Család utca 809 méter hosszan, 1,5 méter szélességben megújult járdaszakaszát.


Ennek kapcsán beszéltek Nyíregyháza idei Út- és járdafelújítási programjáról is.2015-ben önkormányzati forrásból bruttó 754 millió Ft-ból újulnak meg út és járdaszakaszok a megyeszékhelyen. A jelenleg folyamatban lévő járdaépítési és helyreállítási munkálatok összesen 10 helyszínt érintenek, további 40 helyszínen a NYÍRVV saját kivitelezésében is megvalósultak járdafelújítások. A teljes járda helyreállítási program előreláthatóan október végére befejeződik, és bruttó 120,5 millió Ft önkormányzati forrásból valósul meg.

 

\"beruházás,

 

754 millió Ft-ból újulnak meg út és járdaszakaszok Nyíregyházán

 A jelenleg 19 utcát érintő munkálatok során 16 útszakaszon új út épül, két helyszínen (Keskeny köz és Deák Ferenc utca) a már meglévő utak felújítására kerül sor, a Rozsrétbokori úton pedig útalap készül.Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára.Az útépítés és helyreállítás bruttó 546,6 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg.

 

 

-csa-