Új megállapodás – Természettudományi képzést népszerűsít a Nyíregyházi Egyetem

Újabb intézménnyel fűzte szorosabbra kapcsolatát a Nyíregyházi Egyetem: a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziummal állapodott meg, mellyel a természettudományi képzéseket népszerűsíti.

Megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziummal, mellyel a felsőoktatási intézmény a természettudományi képzéseket igyekszik népszerűsíteni – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
A gimnáziumban jelenleg nagyjából 300 diák tanul, akiknek jelentős része érdeklődik a természettudományi tárgyak iránt, sokan biológiából és kémiából tesznek érettségit.
 
Az egyetem és a középiskola együttműködésének köszönhetően a diákok kis csoportban terepgyakorlatra, laborvizsgálatokra és emelt szintű érettségi felkészítésre járhatnak majd a Nyíregyházi Egyetemre – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Szalainé Biró Katalin, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium intézményvezetője elmondta, hogy az egyetemmel hosszú ideje együttműködnek már, mivel korábban is részt vettek annak egyes programjaiban, például a Nyíregyházi Egyetem pályázata keretében végezhettek kísérleteket az intézmény nagyobb laborjaiban - ezek ugyanis kellettek az emelt szintű érettségihez.
 
Megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
Megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
 
A diákok számára ráadásul vonzóvá tette az egyetemen tanulást, hogy megismerkedtek az ottani környezettel – tette hozzá a gimnázium vezetője, aki azt is elmondta: tanulóik jó része folytatja tanulmányait a Nyíregyházi Egyetemen.
 
A megállapodást most kifejezetten a természettudományi tárgyakra fókuszálva kötötték.Célja, hogy népszerűsítsék a kevesek által választott természettudományos tanárképzést – bíznak benne, hogy több diák választja majd ezt a pályát, s nemcsak az egyetemre jönnek tanulni, hanem később maradnak is a térségben dolgozni.
 
Cél a hallgatói létszám növelése is a természettudományi szakokon – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
L.A.