Új technológiát alkalmaz az öntözésben Nyíregyháza

Újfajta öntözési módszerrel rukkolt elő a fiatal fák gondozása terén a szabolcsi megyeszékhely. Az öntőzőzsák ösztönzi az egészséges fejlődést.

Új technológiát alkalmaz a faöntözésben Nyíregyháza. A NyrVV Nonprofit Kft. öntözőzsákokat használ, melyekkel a facsemeték egészséges fejlődését szeretnék elősegíteni – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Ez egy könnyen kezelhető, csöpögtető öntözési megoldás, melyet már el is kezdtek tesztelni Nyíregyháza-Sóstón, illetve a Bercsényi utcában. Folyamatosan az egész városban be lesznek vezetve.
 
Új technológiát alkalmaz az öntözésben Nyíregyháza
Új technológiát alkalmaz az öntözésben Nyíregyháza
 
Mint azt Kázmér László közterület-fenntartási ágazatvezető elmondta, az új módszer mögött az áll, hogy az újonnan elültetett fákat különlegesen kell gondozni, fontos ugyanis a mielőbbi meggyökeresedés és növekedés. Az öntözőzsákkal a gyökereket a mélyebb talajrétegben lehet tartani, a vízhasznosítás 100 százalékos, párolgás és vízelfolyás nélkül. Tányérozásra sincs szükség – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Próbaképpen jelenleg 30 darab ültetőzsákot szereztek be, ezeket kezdték el tesztelni. A zsákok egyébként más fákra is áthelyezhetők – mondta el az ágazatvezető.
 
A zsákokat 5-7 naponta kell feltölteni és ha kifogy a víz, összelapul, így nem nehéz észrevenni, mikor kell újratölteni. Az új technológiával a fák erőssé és ellenállóvá is válnak, amellett, hogy folyamatos a vízellátásuk – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
L.A.