Új utak nyílnak a nyíregyházi buszközlekedésben június 18-tól

Bővülnek a helyi közlekedést használók lehetőségei Nyíregyházán július 18-tól. A hálózati és menetrendi fejlesztések miatt több változtatás is életbe lép.

A szabolcsi megyeszékhelyen 2020-ban kezdődtek el a hálózati és menetrendi fejlesztések, melyek újabb fázisaként számos változás lép életbe a helyi közlekedésben.
 
A módosításokkal igényekre, észrevételekre és a turisztikai szezonra is reagál a menetred. Bár a forgalom torlódásai és az időnkénti zavarok hatásai teljesen nem kerülhetők el, az új menetrenddel a pontosabb közlekedést célozzák meg. A fejlesztéseket a nyíregyházi önkormányzat, a Volánbusz Zrt, valamint a tervező Mobilissimus közösen készítette el – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Íme a leglényegesebb változások.
 
Új lehetőségek lesznek a nyíregyházi buszközlekedésben június 18-tól
Új lehetőségek lesznek a nyíregyházi buszközlekedésben június 18-tól
 
-A 25-ös busszal mostantól közvetlen kapcsolat lesz Borbánya – Örökösföld – Jósaváros és a Vasútállomás között, a járat a 12-essel és a 44-essel összehangoltan közlekedik a közös szakaszain.
 
-A Fürdő utcai új megállót eddig csupán pár alkalommal érintő időszakos 8B helyett a folyamatosan, immár körjáratként közlekedő 55-ös járat fog közlekedni.
 
A buszra a Belváros és Örökösföld felé az Állatparknál, a Krúdy Vigadónál és Sóstógyógyfürdőn a kifelé irányú megállóban lehet felszállni június 18-tól.
 
-A lakók igényeinek megfelelően a 9-es busz Huszár-telepről Örökösföldre közlekedik, a vasútállomási kapcsolatot a 95-ös járat biztosítja.
 
-A vasútállomás és kertváros között az új 26-os autóbusz közlekedik körjáratként, az Esélycentrum érintésével
 
-900-as jelzéssel, kísérleti jelleggel, nyáron, éjszakai körjárat közlekedik hétvégi napokon busz, a legfontosabb városrészek érintésével.
 
Az újítások közé sorolandó, hogy egyes megállók neve is módosul - egységessé válnak a helyi és helyközi autóbuszok megállóhely jelölései – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: nyiregyhaza. hu - Szarka Lajos
 
B.A.