Újabb útberuházás fejeződött be Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. elkészítette az útalapot a korábbi földúton a Mérő-Majoranna utcában, amely az egyik legfontosabb összekötő út Nagyszálláson, most pedig leaszfaltozták azt 837 méter hosszan.

\"NYÍRVV2015 novemberében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, Bajnay Kornél önkormányzati képviselő és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője ünnepélyesen felavatták és jelképesen átadták a nagyszállásiaknak a Mérő és Majoranna utcák újonnan épített szakaszait. Ezeknek a burkolása bruttó 34,9 millió forintból, önkormányzati forrásból valósult meg - hangzott el.


Dr. Kovács Ferenc kiemelte: idén összességében önkormányzati forrásból bruttó 754 millió Ft-ból újulnak meg út-, és járdaszakaszok Nyíregyházán. Ebből az útépítési munkálatokra bruttó 546,6 millió forintot fordítottak. 2015-ben 19 utcában épített utat, vagy cserélte a meglévő aszfaltszőnyeget a NYÍRVV Nonprofit Kft. A helyreállítások összesen 7,2 km hosszú útszakaszt érintenek és az Univerzum Üzletház mögött található 1395 m2-es parkolót.  15 útszakaszon, 4473 méteren már befejeződött az útépítés-útfelújítás Nyíregyházán.Jelenleg öt szakaszon még folynak a munkálatok (Bogyó - 575 m, Kincs – 1480 m, Salamonbokori u.- 520 m, Tulipán u.- 198 m, Szállási u.- 104 m).

 

-kt-