Újra robotika-nap lesz Nyíregyháza Kállay-házában

Robotika napot szervez a Kállay Gyűjtemény Nyíregyházán szeptember 10-én. A szervezők felbuzdultak a Múzeumok Éjszakáján tapaszalt sikert követően.

Nagy sikert aratott a Múzeumok Éjszakáján a robotikai program, ezért a Kállay-ház úgy döntött, szeptember 10-én hasonló tematikájú programot szervez A technika ördöge címmel – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az érdeklődőket a szombati napon délután 4 és este 11 között várják. Megismerkedhetnek többek között a digitális technológiákkal, megmutatják nekik a 3D nyomtatók működését, a szimulátorokat, s akár a távvezérlésű robotokat is kipróbálhatják.
 
Sikeres volt az előző - Újra robotika-nap lesz Nyíregyháza Kállay-házában
Sikeres volt az előző - Újra robotika-nap lesz Nyíregyháza Kállay-házában
 
Számos interaktív programban lehet részük, ezúttal kibővített formában rendezik meg a Múzeumok éjszakáján már bemutatott eseményt.
 
Bemutatkozik többek között a Bánki Robot Team, s az előre regisztrált látogatók elektronikus eszközt is készíthetnek velük közösen – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Kitelepül a Kállay-házba a LEGO Studio, ahol összerakható robotokat készíthetnek majd a vendégek egyetemisták közreműködésével. Ott lesz a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium Robot TÉP Szakköre, valamint a Digitális Tudásközpont.
 
A rendezvényen kedvező belépőkkel lehet résztvenni – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
L.A.