Ukrán vendégek a nyíregyházi Városházán

Kósa Tímea, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere fogadta az önkormányzati dolgozókból és civil szférában aktív fiatalokból álló 40 fős ukrán csoportot a Városházán.
A résztvevők február 11-én Ungvárról indultak, első állomásuk Nyíregyháza volt. Jelképes értékű az első magyarországi találkozó, mivel a város híd szerepet tölt be a magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztésében. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is intenzíven részt vesz a Magyar-Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság munkájában, amelynek napirendjén szerepelnek a gazdasági és regionális együttműködési, környezetvédelmi, valamint közlekedési és határforgalmi kérdések.

nyíregyháza, városháza

Önkormányzati dolgozókból és civil szférában aktív fiatalokból álló 40 fős ukrán csoportot fogadtak a Városházán


A Polgármesteri Hivatal dísztermében Kósa Tímea alpolgármester asszony előadást tartott a vendégeknek Nyíregyházáról, az ukrán és az ungvári testvérvárosi kapcsolatokról. A csoport kedden Debrecenbe megy tovább a városházára, a magyarországi program február 13-án Budapesten fejeződik be. A résztvevőket a Magyar Külügyi Intézetben és a Parlamentben fogadják minisztériumi tisztségviselők és képviselők, végül Hartyányi Jaroszláva, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke.


-kt-