ÚSZT: Fejlesztik az utakat Nyíregyházán

A níregyházi projekt összköltsége 438.614.920 Ft, melynek 90%-a, 394.753.428 Ft támogatott. Ennek keretében az Arany János, a Garibaldi utcán és a Csaló közben meglévő út-és járdaburkolatok korszerűsítése történik meg, ezzel elősegítve a csapadékvíz elvezetést is. A Csaló köz - Ószőlő utca csomópontjában gyalog- és kerékpáros átkelőhelyeket építünk, amelynek célja a közlekedésbiztonság javítása.

pénz


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Nyíregyháza önkormányzati tulajdonú belterületi útjainak fejlesztése” című pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt további részét képezi az Arany János és Szarvas utca csomópontjának körforgalmúra történő átépítése, amely a térség közlekedésbiztonságának jelentős javítását célozza meg.

A beruházás keretében kiépülő kerékpárút a jelenleg Kereszt utcáig meglévő gyalog-kerékpárút folytatásaként szolgál majd a Vécsey közig, ezzel az Érkert is bekapcsolódik a város kerékpáros közlekedésébe.

-tk-