ÚSZT: Óvodákat fejlesztenek Nyíregyházán

Sikeres pályázatot nyújtott be Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program keretében, amelynek során a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézményének fejlesztése valósulhat meg az Új Széchenyi Terv keretén belül. A közel 125 millió  forint összköltségű projekt 118,78 millió forint, azaz 95 százalékos támogatási intenzitású.

 Nyíregyháza Megyei Jogú Város ÖnkormányzataAz óvodai ellátórendszerre egyre nagyobb feladat hárul, 2014-től az eddigi 5 helyett 3 éves kortól lesz kötelező  a gyerekeket óvodába íratni. Ezért a projekt egyik célja, hogy javítsa Nyíregyháza Megyei Jogú Város óvodai intézményrendszerének minőségét.

Továbbá nyertes pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretén belül a Nyíregyháza Megyei Jogú  Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program keretében, amelynek során a Gyermekek Háza Déli Óvoda kertvárosi Csicsergő  Tagintézményének fejlesztése valósulhat meg. A 153,55 millió  forintos összköltségű projekt 119,67 millió forint európai uniós támogatásban részesült.Az óvoda egy 35 éve épült, földszint plusz egy emeletes kialakítású, lapos tetős épület. A korábbi években az átfogó felújítására nem került sor. A homlokzati nyílászárók egy részének cseréjét, a tető-beázások miatti elkerülhetetlen felújítását, továbbá a kazánok és a világítótestek cseréjét kivéve, lényegi beavatkozás az épületben nem történt. Az épület erősen elhasználódott, a részleges, halaszthatatlan beavatkozások ellenére felújítása és bővítése műszaki és funkcionális szempontból egyaránt időszerű és elkerülhetetlen.

-tk-