Utak és járdák újulnak meg idén Nyíregyházán

Nyíregyházán a nyári útjavítási program során a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 35 utcát, 15.600 m2-en állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A helyreállítási munkákra az idei évben a tavalyihoz képest csaknem 15 millió forinttal több önkormányzati forrás - bruttó 80 millió forint - áll rendelkezésre. A munkálatok 17 utcában már befejeződtek, a teljes helyreállítás az időjárástól függően előreláthatóan június végéig tart. Folytatódik a járdaépítési program is a megyeszékhelyen.A munkálatok az engedélyezési eljárást, és közbeszerzést követően a tervek szerint augusztusban kezdődhetnek el, és ősszel fejeződnek be. A járdaépítésekre közel 155 millió forintot fordít az önkormányzat 2015-ben.

 

\"Nyíregyháza,

 

Utak és járdák újulnak meg Nyíregyházán
Az engedélyezési eljárást, majd közbeszerzést követően augusztusban kezdődhetnek el az útépítési munkák Nyíregyházán, mely során 11 földút és 6 útalapos út, 7 km hosszúságban kap szilárd burkolatot. A munkálatok előreláthatóan november közepére fejeződnek be, tervezett költségük meghaladja a 600 millió forintot. Az útépítések során a Vay Ádám körúton található Univerzum üzletház mögötti parkolót is leburkolják.


-csa-