Vandalizmus Nyíregyházán a holokauszt emlékműnél

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság arról adott tájékoztatást, hogy Nyíregyháza  Dob utcai parkjában lévő holokauszt emlékművet megrongálták.

Az emlékmű talapzatáról az elkövetők leemeltek egy vésett márványlapot és azt összetörve a földön hagyták. Az ügyben a nyíregyházi rendőrkapitányság rongálás miatt indított nyomozást. A kár mintegy 300 ezer forint A Nyíregyházi Zsidó Hitközség vezetője azt reméli, nem rasszista indítékból rongálták meg a városi holokauszt-emlékművet.  A vörös, fekete és szürke márványból készült köztéri alkotást 2004. június 6-án avatták fel a mártírok tiszteletére.

 

\"A
A megrongált holokauszt-emlékmű Nyíregyházán, rajta a rendőrség által az ujjlenyomatvételhez használt festék látható

 

 A Kormány elítéli a nyíregyházi holokauszt-emlékmű megrongálóinak vandál cselekedetét! Közleményben írják: A magyar nemzet rendkívül sok áldozatot szenvedett a XX. században. A totális diktatúrák és egyéb elnyomó rendszerek által üldözött, meghurcolt, megkínzott és legyilkolt ártatlan áldozatok iránti tiszteletadás a Kormány és a magyar állampolgárok közös felelőssége, és mindnyájunk erkölcsi kötelessége.
MTI/MCOnet


Fotó: MTI/Balázs Attila