Veszélyhelyzet előtti nyitvatartásukhoz térnek vissza a piacok

A változásokra tekintettel módosul a nyíregyházi piacok nyitvatartási ideje is – az a veszélyhelyzet előtti állapotba áll vissza.

Módosul a nyíregyházi piacok nyitvatartási ideje, visszatér a veszélyhelyzet előtti szokásrend. A NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő piacok 2021. április 24-től tehát azon szabályozásnak megfelelően üzemelnek, ami régen volt – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a veszélyhelyzetet megelőző rend szerint működik majd a Jósavárosi Régiségpiac, az Örökös Piacon a Használt RuhaBörze, a Kertvárosi Piacon a KisállatBörze, a Búza téri Piacon a BabaBörze, a Tokaji út 4. szám alatti Autópiac 2021. május 2-től.
 
Visszatérnek korábbi nyitvatartásukhoz a piacok
Visszatérnek korábbi nyitvatartásukhoz a piacok
 
A zöldség-gyümölcs és a virágpiacok a veszélyhelyzet alatt is üzemeltek.
 
Mindegyik nyíregyházi piacon kötelező ugyanakkor április 24-től is a maszk használata, valamint az 1,5 méteres távolságtartás másoktól. A NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja az 1-1,5 méteres távolságot az árusító asztalok és más árusítóhelyek kiosztásánál – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fontos információ az is, hogy a piacokon belül üzemelő vendéglátó üzletek és büfék nyitva lehetnek, de a megrendelt ételt-italt helyben fogyasztó vevőket csak a kültéri terasz részeken tudják kiszolgálni.
 
A piaccsarnokban és a vendéglátóhelyek belső részein csupán azért tartózkodhatnak vevők, hogy elvigyék a megrendelt ételt – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.