Wizz Air pilóták képzése kezdődik Nyíregyházán novemberben

A Kelet-Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő légitársaságaként működő Wizz Air számára fontos az előrelátó stratégia kialakítása a pilóták utánpótlását illetően.


A meghívásos tenderen több mint 15 világszerte ismert pilóta akadémiát hívtak meg, Magyarországról egyedül a Tréner Kft. kapott meghívást. A Tréner Kft. – a Nyíregyházi Főiskolával együttműködve – 1992 óta képez hivatásos pilótákat. Azonban a nyíregyházi pilótaképzés hagyományai egészen 1968-ig nyúlnak vissza, azóta napjainkig több mint 650 hivatásos pilótát képeztek ki a Nyíregyházi Repülőtéren.  Többfordulós felvételi eljárás során választják ki azt a tizenkét jelöltet, akik a képzés elvégzése után Wizz Air-pilótává válik.

 

\"Wizz

Wizz Air pilóták képzése kezdődik Nyíregyházán novemberben

 


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte: - Ez jó hír a városnak. Elismerésre méltó, hogy szoros nemzetközi versenyben egy nyíregyházi cég, a Tréner Kft. nyert két, holland konzorciumi partnerével a Wizz Air tenderén. Ez amellett, hogy minőséget garantál, egy óriási lehetőség a jövőre nézve is mind a pilótaképzés tekintetében, mind a főiskola és az önkormányzat együttműködését illetően. A tanfolyam nyíregyházi bázissal, 2015. november első felében indul.-csa-