Zombor Gábor Nyíregyházán beszélt az egészségügy helyzetéről

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára is részt vett a nyíregyházi kórház új onkológiai tömbjének átadási ünnepségén.

Zombor Gábor

Magyarországon 160 helyszínen zajlanak egészségügyi fejlesztések és beruházások, több mint 330 milliárd forint értékben - mondta Zombor Gábor. Ezzel "egy soha nem látott" lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi ellátórendszer számára, a következő hónapokban több a nyíregyházihoz hasonló rendezvényt tartanak. Ez is bizonyítja, hogy az ország le tudja hívni az európai uniós forrásokat és élni tud ezekkel a lehetőségekkel - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: ebből az összegből új kórházi tömbök épülnek meg, valamint orvosi műszereket szereznek be, ami nemcsak a források felhasználásának eredményességét, hanem az egészségügy fejlesztését is jelenti.

A tömbkórházprojektről szólva Zombor Gábor megemlítette, a beruházás - a térségi országgyűlési képviselők lobbitevékenysége révén - csaknem hárommilliárd forint plusztámogatást kapott költségvetési forrásból.

MTI/MCOnet