Díjat kapott a Sóstói Múzeumfalut 40 éve gyarapító néprajzkutató

Erdész Sándor-díjjal jutalmazták dr. Bodnár Zsuzsannát. A néprajzkutató 40 éven keresztül vett részt a Sóstói Múzeumfalu gyarapításában.

Elismerésben részesült Baracskáné dr. Bodnár Zsuzsanna néprajzkutató Sóstón – Erdész Sándor-díjjal ismerték el munkásságát.
 
A néprajzkutató 40 esztendőn át gazdagította a Sóstói Múzeumfalu gyűjteményét, a skanzen születésétől kezdve. Az első Erdész Sándor-díj átadását online közvetítették a körülmények miatt – adta hírül a szon.hu.
 
Ezt az elismerést a múzeum első igazgatója, Erdész Sándor tevékenysége előtt tisztelegve alapította a Sóstói Múzeumfalu, mint a Jósa András Múzeum tagintézménye. A díjat az egykori vezető emlékének megörökítésére az ahhoz méltó, muzeológiai, illetve szakmai-közéleti tevékenységet végzők vehetik át.
 
Erdész Sándor-díjat kapott a Sóstói Múzeumfalu néprajzkutatója
Erdész Sándor-díjat kapott a Sóstói Múzeumfalu néprajzkutatója
 
Mindazok, akik az intézmény érdekében, annak tevékenységével, szellemiségével és célkitűzésével kapcsolatban folytatnak kiemelkedő munkát, vagy a múzeumfalut támogatják – írta meg a szon.hu.
 
Köszöntőbeszédet dr. Rémiás Tibor múzeumigazható mondott, míg dr. Bodnár Zsuzsanna tevékenységét dr. Szabó Sarolta területi múzeumigazgató méltatta.
 
A díjazott néprajzkutató 2020-ban vonult nyugdíjba. Munkássága során több mint 8 ezer tárgyat gyűjtött össze a múzeum számára – köztük igen sok egyedi és pótolhatatlan értéket képviselő darab került a skanzen gyűjteményébe – tudatta a szon.hu.
 
Fotó: Sóstói Múzeumfalu
 
B.A.