Kisvasút: Már dolgoznak rajta – a végállomás helyét még nem tudni

Nemsokára újraindulhat a közlekedés a Nyíregyháza és Sóstó közötti kisvasút-szakaszon. A munkások már elkezdtek dolgozni rajta, ám az még kérdéses, hol lesz a végállomás.

A nem olyan távoli jövőben ismét elindulhat a kisvasút a Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő közötti szakaszon. A vonalon munkások tűntek fel, vagyis elkezdődött a kivitelezés.
 
A keskeny nyomközű vonalszakasz helyreállításának tervezése már kezdetét vette 2020 őszén, a munkát az UTIBER Közúti Beruházó Kft. 79 millió forintért végzi el, mint arról a Közbeszerzési Értesítő beszámolt – tudatta a szon.hu.
 
Az új felüljáró próbája 2003-ban
Az új felüljáró próbája 2003-ban
 
A munka során a vonalszakasz helyreállítását is megtervezik, hogy a kisvasút újra elindulhasson, de meg kell tervezni az új végállomást és a kocsiszínt is.
 
A MÁV kommunikációs igazgatósága arról adott hírt, hogy az UTIBER, mint győztes ajánlattevő végzi a tervezést, mely már kezdetét vette. Jelenleg geodéziai felmérések folynak a helyszínen. Hogy hol lesz a telephely, azt a tervezés során fogják pontosan meghatározni – írta meg a szon.hu.
 
Fotó: Hoványi Péter
 
B.A.