Korszerűsítik a sóstóhegyi iskolát

Felújítják energetikai szempontból a Nyíregyháza-Sóstóhegyen levő Szabó Lőrinc Általános Iskolát – mellette állatsimogatót is terveznek.

Megújul a sóstóhegyi iskola. Az önkormányzat, a tankerület, valamint az intézményt támogató Szabó Lőrinc Támogatói Kör anyagilag és fizikailag, adakozásból segítette az iskola modernizálását, ami elsősorban energetikai felújítást jelent – és egy állatsimogató kialakítását – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az intézményben 2020 szeptemberében indult el három nagyobb projekt: az állatpark bevonásával valósul meg az egész országban egyedinek számító terápiás állatsimogató, iskolakertet alakítanak ki tanösvénnyel az ökoiskola program keretében, de külsőleg és belsőleg is teljesen felújítják az iskolát.
 
Az állatotthont a tankerület 8 millió 200 ezer forintos támogatásával hozzák létre, míg a tanösvény-programot 2021-ben az iskola saját támogatói körével valósítanák meg.
 
Kívül-belül megújulna a sóstóhegyi iskola
Kívül-belül megújulna a sóstóhegyi iskola
 
Ágoston Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a fejlesztésekben szerepet játszott, hogy Sóstóhegy vonzáskörzetében és Sóstógyógyfürdőn az utóbbi időben nagyon sokan építkeznek, vagyis nagyjából 200 fővel nőhet 2 éven belül a lakók száma és így az iskolás gyermekek létszáma is – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere terepszemlén is tájékozódhatott arról, hogy az újítások keretében az iskolában minden osztálynak ágyása lesz a biokertben, s az állatoknak is minden bizonnyal nagyon örülnek majd a gyerekek.
 
A városatya megjegyezte, nagyon tetszik neki az ötlet, ahogyan az is, hogy folyamatos az együttműködés a tankerület és az önkormányzat között.
 
A sóstóhegyi iskola egyébként több mint 100 esztendős, s már nagyon ráfértek a fejlesztések. Az energetikai fejlesztésbe a tankerület 15 milliós finanszírozása mellett a szülők is beszálltak, segítik a szigetelés megoldását és a nyílászáró-cserét.
 
Első lépésben az intézmény egyharmada lesz felújítva, a következő években folytatódik a modernizálás – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
L.A.