Új igazgatót kapott a Sóstói Múzeumfalu

Vezetőváltás történt a Sóstói Múzeumfaluban: 2021 január elsejétől Baloghné Szűcs Zsuzsanna vette át a korábbi igazgató helyét.

Korábban is a közgyűjtemény kezelésében tevékenykedő szakember lett a Sóstói Múzeumfalu új igazgatója. 2021 január elsejétől Baloghné Szűcs Zsuzsanna vette át a leköszönő igazgató helyét – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Baloghné Szűcs Zsuzsanna eredetileg dögei, néprajz-muzeológia és történelem szakon diplomázott. Szakmai pályafutását Tiszavasváriban kezdte, ahol területi múzeumot fejlesztett a munkatársaival. 5 esztendeje dolgozik a Sóstói Múzeumfaluban, ahol rendezvényszervezéssel is foglalkozott – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Baloghné Szűcs Zsuzsanna lett a Sóstói Múzeumfalu új igazgatója
Baloghné Szűcs Zsuzsanna lett a Sóstói Múzeumfalu új igazgatója
 
Az új igazgató nagy tervekkel és csapattal indul - a skanzen népszerűsítésére például civil közösséget szervez. Mint kiemelte: a megyét kicsiben, de teljes egészében meg tudják mutatni a sóstói skanzen különleges utcaszerkezetében.
 
Mindezt modern és élményteli interpretációval adnák át a látogatóknak. Szeretnének minél több ismeretet adni a fiataloknak is, akik már nem tudják, hogyan éltek elődeik, milyen volt a falusi világ.
 
A cél az, hogy a jövőben a Sóstói Múzeumfalu minden szegmensét és fontos ismeretét bemutathassák az érdeklődőknek – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.