Bejött a somogyi aréna a Szparinak

Kétszer is nyert a Nyíregyháza Spartacus a kaposvári Rákóczi Stadionban. Nagyon úgy tűnik, hogy a hely jó hatással volt a Szpari játékosaira.

Kaposváron győzött kétszer is a közelmúltban a Nyíregyháza Spartacus, mely jelenleg az NB II-es futballbajnokság harmadik helyén áll.
A Szpari a kaposvári Rákóczi Stadionban küzdött meg két újonccal, mivel elsőként az élvonalból visszaesett Kaposvár, másodikként pedig Szentlőrinc ellen játszottak, aki az NB III-ból kerül fel – írta a szon.hu.szparikaposvar_1 
 
A Nyíregyháza Spartacus 1-0-ra, majd 2-1-re nyert, ám a győzelmeket némi probléma előzte meg.
 
A Szpari az első félidőben nem játszott túl jól, a játék csak a szünetet követően javult, sőt, a hajrában megfordították a meccs állását – tudatta a szon.hu.
 
Gálhidi György vezetőedző elmondta: gyengén játszott a csapat az első félidőben. A szünetben azonban megbeszélést folytattak, melynek középpontjában az állt, hogy szemmel láthatóan nem működött a középpályás védekezés, s nem dolgoztak ki elég helyzetet, sőt elöl is rossz módszerrel védekeztek.
 
Beállították a játékba Farkas Aurélt, ami jó döntés volt. A középpályás védekezés feljavult. Mint Gálhidi elmondta, két védekezőbb és két támadóbb típusuk van a középpályásokból, az arányt pedig nem mindig egyszerű eltalálni. Kaposváron sem sikerült, mégis a szünetben tudtak javítani.
 
Ott a második félidőben többször is eljutottak a játékosok az ellenfél kapujáig, de gólt kaptak, amikor már úgy tűnt, ők jönnek ki jól a helyzetből – írta a szon.hu.
 
Gálhidi György arról is beszámolt, hogy a meccs 80. percében nem úgy tűnt, mintha nyerésre állna a Szpari. Nagy szerencse volt, hogy a fiúk „szíve a helyén volt”, nemcsak egyenlítettek, hanem a ráadásban gólt is lőttek. Külön köszönetet mondtak a szurkolóknak, akik akkor is buzdították őket, amikor hátrányba kerültek – tudatta a szon.hu.
 
Fotó: Mán László
 
L.A.