1,9 milliárdos Agóra projekt indulhat Nyíregyházán

Rendes Sándor sajtószóvivő az MTI-nek elmondta, hogy az 1 milliárd 947 millió forintot meghaladó keretből a Váci Mihály Kulturális Központ, a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenyterme, a Kölyökvár, a Városi Galéria és a Pál Gyula Kiállító Terem korszerűsítését tervezik.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata tehát több mint 1,9 milliárd forintból öt kulturális intézményét újítja fel az  uniós támogatású Agóra fejlesztési programban. A város több mint 1,6 milliárd forint összegű európai uniós és nemzeti támogatásra számíthat.

Városi Galéria

A nyíregyházi Városi Galéria is meg fog újulni az Agóra keretén belül

 


Az irányító hatóság várhatóan március végéig hoz döntést a projekt véglegesítéséről, így áprilisban akár meg is kezdődhet az öt közintézmény rekonstrukciója. Az építési munkálatokat 2013. június 30-ig fejeznék be.

Váci Mihály Kulturális Központ,

Váci Mihály Kulturális Központban a felújítás a rendezvény- és a közönségteret is érinti


Az öt intézményben együttesen mintegy 7500 négyzetméter épületrészt korszerűsítenek. Közel ötezer négyzetméternyi felújítás a rendezvény- és a közönségteret érinti, s javítja a közművelődési, a szórakozási, a kiállítási és képzési funkciókat. Irodákat, kiszolgáló- és gépészeti, valamint média,  illetve vendéglátó helyiségeket szintén átépítenek majd, csaknem 2500 négyzetméteren.

MTI/MCOnet