4000 dolgozója lesz a nyíregyházi LEGO gyárnak

Hatalmas beruházást jelentett be a LEGO csoport, a bővítést követően a mostani gyár mérete megduplázódik.  A cégóriás további fröccsöntő, csomagoló és raktár területekkel, valamint adminisztrációs és üzemeltetéssel kapcsolatos épületekkel bővíti a nyíregyházi gyárat.

2016-januárjában Bali Padda, a LEGO gyártási területért felelős ügyvezető alelnöke bejelentette: Az értékesítés alakulásától függően 2020-ra mintegy 4000 dolgozója lesz a nyíregyházi gyárnak. Az új beruházás kivitelezése várhatóan a következő hónapok során indul el, az új létesítmények pedig 2018-ra állnak majd készen a termelésre. Az új fröccsöntő üzem további 768 fröccsöntő gépnek ad majd helyet, megkétszerezve ezzel a fröccsöntő gépek számát, a csomagoló üzem kapacitása pedig mintegy másfélszeresére nő.

\"LEGO

 

Hatalmas beruházást jelentett be a LEGO csoport Nyíregyházán

 „A jelenlegi nyíregyházi gyárat 2014 tavaszán avattuk fel, és valóban izgalmas, hogy már most készen állunk a további bővülésre és arra, hogy ennyi új munkatársat fogadjunk. Nyíregyháza kitűnő hely a LEGO Csoport számára. Közel vagyunk az európai vevőinkhez és fogyasztóinkhoz, képesek vagyunk vonzani a kiváló minőségű LEGO termékek gyártásához szükséges szakképzett munkaerőt, emellett folyamatos a konstruktív együttműködés a kormánnyal és az illetékes helyi és regionális hatóságokkal”, mondja Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO Csoport senior alelnöke, aki a dániai és a magyar gyárat vezeti.

 

 

-csa-