460 méternyi kerékpárút épült a nyíregyházi Tokaji úton

Lezárult a "Nyíregyháza, Tokaji úton kerékpárút építése" című projekt. A megépült elválasztás nélküli gyalog- és kétirányú kerékpárút hossza mintegy 460 folyóméter.

\"Európai

A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás 54 300 000 forint támogatásban részesült a „Nyíregyháza, Tokaji úton kerékpárút építése” című pályázat keretén belül. A Társulás a projekt keretében Nyíregyháza város belterületén, a Tokaji úton építtetett elválasztás nélküli gyalog- és kétirányú kerékpárutat, ugyanis a területen sem gyalogjárda, sem kerékpárút nem volt, a kerékpáros és gyalogos forgalom a főúton bonyolódott.

A beruházás 100%-os Európai Uniós forrásból valósult meg, összesen 54 300 000 Ft támogatással.A fejlesztés eredményeként nő a megépített kerékpárutak hossza, a közlekedés biztonságosabbá válik, csökken a balesetek száma és a környezetszennyezés, továbbá a térségi kerékpárút infrastruktúra hálózat bővül - áll a közleményben. A kivitelezés 2015. október 26-án kezdődött, és november 30-án már be is fejeződhetett. A munkálatok zavartalanul zajlottak, műszaki, időjárási és egyéb tényezők sem hátráltatták az építkezést.

 

-kt-