A Digitális Magyarország nyíregyházi alprogramja fontos ponthoz érkezett

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mellett Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára is részt vett a helyi Digitális Magyarország Programiroda ünnepélyes megnyitóján novemberben.

Solymár Károly Balázs az eseményen hangsúlyozta: „A Digitális Magyarország program eszköztámogatásának a célja az életminőség javítása. Az átfogó kormányzati projekt lényege, hogy az emberek tudjanak bánni a számítógéppel, és gyorsabban találjanak munkahelyet. A nyíregyházi alprogramban a kormány 1,7 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a megyeszékhelyen és a járásban megvalósított komplex fejlesztésekre. Ennek egyik fontos lépése a lakossági eszközosztási pályázat.

 

\"Digitális

 

A Digitális Magyarország nyíregyházi alprojektje fontos ponthoz érkezett 

 
Dr. Kovács Ferenc a rendezvényen ismertette a november 16-án megnyíló lakossági eszközosztási pályázatot, amelynek keretében 5000 notebookot és 1000 tabletet igényelhetnek térítésmentesen a megyeszékhelyen és a járásban élők. Ezekre december 30-áig lehet pályázni egy webes felületen, személyesen a programirodában vagy az eMagyarország Pontokon. A polgármester szerint az elbírálás során előnyt élveznek azok az állampolgárok, akiknek egy tablet vagy egy notebook beszerzése önerőből különösen nagy erőfeszítést okozhat, így a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a nyilvántartott álláskeresők, vagy az aktív időskorúak.

 


NFM/MCOnet