A kormány stratégiai célként tekint a fiatalokra - interjú Ágh Péterrel

Ágh Péter a  Fidelitas országos elnöke országjárása során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is ellátogatott. Kedden délután Nyíregyházán adott sajtótájékoztatót Magera Tiborral a  Fidelitas nyíregyházi elnökével, valamint Belicza Lászlóval a  Fidelitas megyei elnökével.
- A Fidelitas elnökeként hogyan látja, az új kormány hogyan viszonyul a fiatalokhoz?
-  Három területen kell a fiatalok érdekében pozitív döntéseket hozni a kormánynak, ez pedig a munkahelyteremtés, az otthonteremtés és a családalapítás előteremtése. Úgy látjuk, hogy az elmúlt 100 napban több ilyen program elindítása is megtörtént.

Fidelitas

Ágh Péter (középen) Magera Tiborral a  Fidelitas nyíregyházi elnökével, valamint Belicza Lászlóval a  Fidelitas megyei elnökével

- Melyek lennének ezek?
- A Széchenyi terv koncepciójában kiemelt területként szerepel az otthonteremtés, a gyakorlatorientált szakképzés a fiatal munkavállalók érdekeit szolgálja, a Diákhitel kamata minden eddiginél alacsonyabb, ami az egyetemistáknak kedvező, valamint született egy nemzetpolitikai döntés is, amelynek keretén belül a határon túli magyar osztálykirándulásokat fogják támogatni. De fontos volt a fiatal orvosok számára a rezidens rendelet módosítása is.

Ágh Péter

Ágh Péter a Fidelitas országos elnöke Nyíregyházára látogatott

Mindezek mellett úgy látjuk, hogy még nagyon sok feladat áll előttünk, ezért a Fidelitas országgyűlési képviselői azért fognak dolgozni, hogy ennek a 4 évnek a nyertesei legyenek a fiatalok, az Új Nemzedék tagjai és a most felnövekvők már ne úgy tekintsenek Magyarországra, ahonnan el akarnak menni, hanem ahol érdemes maradni.

Ágh Péter

Ágh Péter országos elnök és Magera Tibor a  Fidelitas nyíregyházi elnöke, önkormányzati képviselőjelölt a Fidesz irodában

- Szabolcs megyében milyen a helyzet?
- Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több olyan jelöltet állított a Fidesz, aki érti a fiatalok szavát. Itt Magera Tiborra és Belicza Lászlóra különösen gondolok, akikkel a mai napon el is látogatunk több településre és ifjúságpolitikusi szemmel megvizsgáljuk, hogy hogyan lehetne helyben helyzetbe hozni a fiatalokat. Sok sikert kívánok nekik, már csak azért is, mert ha a választópolgárok bizalmat adnak nekik, akkor egyúttal a jövőre is szavaznak, arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megmaradjanak a fiatalok!

MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!