A LEGO szakembereket képez a Nyíregyházi Egyetemen

Együttműködési megállapodást kötött 2016. november 14-én a LEGO Manufacturing Kft. a Nyíregyházi Egyetemmel. Az együttműködés mellé állt Nyíregyházi Megyei Jogú Város Önkormányzata is.

LEGO Manufacturing Kft. ,  Nyíregyházi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött 2016. november 14-én a LEGO Manufacturing Kft. a Nyíregyházi Egyetemmel

 


Ezentúl szorosabb munkát folytatnak majd az aláíró felek a jövőben a kutatás-fejlesztés és innováció területén, törekednek a játék alapú tanulás módszertanának alkalmazására, az egyetem hallgatóinak gyakorlati és kutatási terepet kínál a nyíregyházi LEGO gyár, szakmai rendezvényeket és közösségi programokat szerveznek.  A hétfőn aláírt együttműködési megállapodás egyik fő célja, hogy a Nyíregyházi Egyetemmel közösen elősegítsék a megfelelő szakember-utánpótlást, hiszen a LEGO termékek piaca világszerte dinamikusan bővül, ezért a 2 800 embernek munkát adó nyíregyházi gyártóegységet is tovább bővítik, aminek következtében folyamatosan szükség van jól képzett, nyelveket beszélő szakemberekre.

 

Lego, Nyíregyháza

A  hallgatók és aláírók együtt építhették meg a jövő egyetemét LEGO-ból"A Nyíregyházi Egyetem képzésszervezésében a jövőben egyre komolyabb helyet kívánunk adni a duális képzéseknek is”, fejtette ki Dr. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora az aláírási ceremónián. Nyíregyházi Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Kovács Ferenc az eseményen elmondta: “Nyíregyháza életében jelentős esemény, hogy a LEGO gyár, mint a térség és a város egyik legnagyobb munkaadója és egyben egyik leginnovatívabb jövőorientált vállalata, valamint a Nyíregyházi Egyetem, mint a megye legnagyobb felsőoktatási intézménye kölcsönösen előnyös, formalizált, állandó együttműködési keretrendszert állít fel". Véleménye szerint ebből nem csak a felek, de az itt élők is profitálhatnak.TK