A NyírVV aktuális fejlesztései Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a Szent István utca 63-69. szám  közötti járdaszakaszt újította fel a napokban.  Az elöregedett, 30 éves burkolatot 145 méteren állítja helyre a városüzemeltető társaság. A felújításokhoz közel 30 tonna aszfaltot használtak fel.

\"Beindultak

Beindultak a szökőkutak Nyíregyházán

 


Elindította a belvárosi szökőkutakat a NYÍRVV Nonprofit Kft. április végén a Kossuth téren, a Zrínyi Ilona utcán, a Hősök terén, a Szabadság téren, valamint a Dózsa György utcán. A városüzemeltető társaság az indítást megelőzően elvégezte a nyíregyházi szökőkutak karbantartását, helyreállították az esetleges sérüléseket, kitisztították az aknákat, a csöveket és fúvókákat. A Dózsa György utcán megjavították a szivárgó kút nyomóvezetékét és helyreállították a felbontott burkolatot. A NYÍRVV a megyeszékhelyen 10 szökőkutat és 32 ivókutat üzemeltet, melyek éves költsége meghaladja a 10 millió forintot.

 

\"A

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 60 db virágállványt vásárolt a Búza téri PiaccsarnokbaA Bujtosi- tavon is elindította az úszó szökőkutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. A szakemberek átvizsgálták és felmérték a szökőkút állapotát, majd a karbantartási munkálatokat követően visszahelyezték a tóra. A vízi látványosság naponta 130 percet csobog, és szépsége mellett a tó vizének oxigén ellátottságát is javítja, amely kedvező hatással van a víz élővilágára. A szökőkutat az idei évben világítás teszi még látványosabbá, 24 db 4-4 W-os, korszerű LED-es lámpa alulról világítja meg a vízképet. Az úszó szökőkút minden nap délelőtt 9 órától este 10 óráig működik, minden óra első 10 percében. A rövid üzemidő oka, hogy a szökőkút üzemeltetésének jelentős a villamos energia költsége.

 

\"Járdaszakaszok

Járdaszakaszok is megújultak NyíregyházánA tavaszi piacot a hatalmas virágkínálat teszi igazán szemet gyönyörködtetővé, ezért a NYÍRVV Nonprofit Kft. 60 db virágállványt vásárolt a Búza téri Piaccsarnokba. A fejlesztés a futó és kúszó kaspós növények felfüggesztését, látványos elrendezését teszi lehetővé, melyre 1,8 millió forintot fordított a városüzemeltető társaság. Felújította a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Krúdy Gyula utca 36. és 38. közötti, illetve a 42.a/b./c. előtti járdaszakaszokat. A városüzemeltető társaság az elöregedett, balesetveszélyes járdarészeket 150 méteren, 2, 2 méter szélességben aszfaltozta újra. A felújításokhoz közel 30 tonna aszfaltot használtak fel.

 

-kt-