Álközterület-felügyelők garázdálkodtak Nyíregyházán

Becsapta őket és pénzt csalt ki fiataloktól az a nyíregyházi pár, amely magát közterület-felügyelőnek kiadva intézkedett.

Letartóztatást indítványozott a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy 26 esztendős nyíregyházi pár ellen, akik fiataloktól csaltak ki pénzt.

A páros odament a Fazekas János téren beszélgetőkhöz 2020. május 3-án, s magukat civil ruhás közterület-felügyelőknek kiadva pénzt követeltek a 9 fős társaság tagjaitól azért, hogy ne jelentsék fel őket – tudatta a szon.hu.


Megfenyegették a 12-16 év közötti gyerekeket, hogy rendőrségi feljelentést tesznek, ezért azok összeadtak nekik 13 ezer forintot.

Csakhogy a leleményes fiatalok követték a zsarolókat az esetet követően, s amikor találkoztak egy rendőrjárőrrel, elmondták neki, mi történt velük – adta hírül a szon.hu.

Kiderült, hogy az elkövetőket nemrég rablás miatt már kihallgatta a rendőrség gyanúsítottként, s a zsarolást a büntető eljárás hatálya alatt követték el. Tettük zsarolásnak minősül, azért 2-8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Letartóztatásukat szükségesnek tartják, mert fennáll a bűnismétlés esélye – tudatta a szon.hu.

B.A.