Átadták a megújult utat Tiszadob és Tiszalúc között

Felújították és október 9-én átadták a felújított utat Tiszadob és Tiszalúc között Szabolcs megyében, mellyel a helyiek nagy vágya vált valóra.

Két település életét könnyítette meg, hogy október 9-én végre átadásra került Tiszadob és a Tisza túloldalán levő Tiszalúc között haladó mellékút.
 
A szakasz 7 kilométeres, javítása azonban régóta, több évtizede húzódott. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. miskolci mérnökségének irányítása alatt az edelényi, kisvárdai és szikszói aszfaltozóüzemek működtek közre a felújításban – tudatta a szon.hu.
 
Átadták a megújult utat Tiszadob és Tiszalúc között
Átadták a megújult utat Tiszadob és Tiszalúc között
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3689 tonna, míg a túloldalon, Borsdo-Abaúj-Zemplén megyében 3279 tonna melegaszfaltot használtak fel a munkálatok során. Külön figyelmet kapott a tiszadobi pontonhíd és a komp megközelítését szolgáló lejárók kivitelezése, melyekre szintén új aszfaltburkolat került.
 
Az átadót abban a térségben tartották meg, ahol a két megyehatárt jelző tábla áll. Vinnai Győző, Szabolcs megye országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia borsodi országgyűlésiképviselő-jelölt, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Bán György, Tiszadob-, illetve Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere vett részt az ünnepségen – írta meg a szon.hu.
 
A felújítással lényegesen egyszerűbbé válik a két település közötti közlekedés.
 
Fotó: Palicz György
 
B.A.