Csaknem 30 milliárdnyi beruházásról számoltak be a nyíregyházi közgyűlésen

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki ülésén a most záruló uniós pénzügyi ciklus fejlesztéseinek mérlegét ismertették.


A decemberi közgyűlésen elhangzott: több mint 26 milliárd forint értékű európai uniós és hazai támogatású önkormányzati beruházás fejeződött be, illetve nyolc projekt megvalósítása még tart Nyíregyházán. Az év végéig megvalósuló európai uniós támogatási projektek közül a legnagyobb értékű, több mint 13,7 milliárd forint összegű a szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházás, amely Nyíregyháza külvárosi és külterületi részei mellett érintette a szomszédos Kálmánházát, Kótajt és Nyírpazonyt is. Csaknem 2,5 milliárd forint értékű volt a belvárosi terület integrációs funkcióbővítése, 2,1 milliárd forintos pedig a 2013-ban gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdő komplex idegenforgalmi fejlesztése.

 

\"Nyíregyháza,

 

Csaknem 30 milliárdnyi beruházásról számoltak be a Közgyűlésen

 
Az elbírálás alatti 9 projekt megvalósításával - ha a támogatásokat elnyerik - óvodákat bővítenek, további középületek energetikai fejlesztését végzik el, növelik a kerékpárút-hálózatot és modernizálják a nyíregyházi Krúdy Art Mozit. A nyíregyházi önkormányzat mindemellett részt venne a Tisza vízgyűjtő területén található szennyvíztisztító-telepek több mint 2 millió eurós korszerűsítési programjának kidolgozásában - hangsúlyozta Dr.Kovács Ferenc polgármester.

 

MTI/MCOnet