Csapadékvíz elvezető rendszert adtak át Nyíregyházán

Végéhez ért a "Nyíregyháza Megyei Jogú Város belterületi csapadékvíz rendszerének fejlesztése" című pályázat megvalósítása. A felújított és kibővített csapadékvíz-elvezető rendszert Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere adta át.

Az átadó ünnepségen jelen volt többek között Dr. Adorján Gusztáv és Petneházy Attila önkormányzati képviselők is.

Sikeresen pályázott Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program keretében, amelynek során Nyíregyháza Megyei Jogú Város belterületi csapadékvíz rendszerének fejlesztése valósult meg. A 303.022.959 Ft elszámolható összköltségű projekt 272.720.663 Ft, azaz 90 százalékos támogatási intenzitású.

csapadékvíz beruházás

Csapadékvíz elvezető rendszert adtak át NyíregyházánA projekt során többek között megépítésre került még egy 200 m3 vasbeton és egy 2000 m3 földmedrű záportározó, amellyel csökken a Városi I. csatorna vízgyűjtőjén a visszaduzzadás és az elöntések veszélye.

A beruházás megvalósításával csökken a belvizes területek előfordulása Nyíregyháza városában. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


MTI/MCOnet