Elektromos autókat kapott a kisvárdai kórház

Két elektromos gépkocsi birtokába jutott a Felső-Szabolcsi Kórház, amelyek mostantól az intézmény hatékony munkájához járulnak majd hozzá.

Két, Volkswagen típusú elektromos autót kapott a kisvárdai kórház – a járművel az intézmény dolgozóit segítik majd a munkavégzésben. A kocsikkal vérkészítmény vagy sürgősségi szállítást végezhetnek, illetve ügyeket intézhetnek és szakembereket is utaztathatnak Nyíregyházára vagy Debrecenbe – írta meg a szon.hu.

Elektromos autókat kapott a kisvárdai kórház

Elektromos autókat kapott a kisvárdai kórház

A magyarországi kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ összesen 249 elektromos autót vásárolt, melyhez a kormány biztosított 3 milliárd forintot. A kocsikat az ország 90 egészségügyi intézménye között osztották el – tudatta a lap.

Egy töltéssel 200 kilométer megtételére alkalmasak az autók, nulla kilométer van bennük, minden extrával fel vannak szerelve, téli és nyári gumit is kaptak hozzájuk – mondta el Hegyi Henrik D. főigazgató.

Az elektromos autóktól komoly költség-megtakarítást várnak, mivel az áram, amellyel töltik, olcsóbb az üzemanyagnál. A kisvárdai kórház területén található egy napelempark is, mely nagy mennyiségben termel elektromos energiát és szintén felhasználható a járművek töltéséhez – írta meg a szon.hu.

Fotó: szon.hu

B.A.