Elkészült a Nyíregyházi Atlétikai Centrum fele

Jól halad a sportközpont építése. Már áll a külső versenypálya-lelátó vasbeton szerkezete, s sokat haladtak munkások az acélszerkezettel is – ez azt jelenti, hogy az atlétikai centrum fele már elkészült Nyíregyházán.

Jól halad a Nyíregyházi Atlétikai Centrum építése. Az épület alapkövét szeptember elején fektették le, azóta készül az összesen 7,1 milliárd forint értékű beruházás – írta meg a szon.hu.

A hatalmas sportkomplexum 7 sportágat tud majd befogadni. Készül IAAF-minősítésű, nyolc sávval rendelkező rekortánpálya, füves edzőpálya – melyhez fedett lelátó tartozik -, edzőterem a versenyek rendezéséhez, lesz orvosi és rehabilitációs részleg, valamint sportszálló épül, amely 48 embert tudnak elhelyezni – tudatta a lap.

Hársfalvi Gergely, az Aktuál Bau Kft. ügyvezetője megjegyezte, hogy a projekt teljes átfutási ideje attól kezdődően, hogy átvették a területet, 600 nap a műszaki átadási-átvételi eljárás lezárásáig.

Jelenleg a teljes szerződés értéknek nagyjából a felét valósították meg, de megrendelték már a további beépítendő anyagokat is – adta hírül a szon.hu.

A bontási munkák megtörténtek, összeállt a csarnoképület vasbeton szerkezete, s a fedett atlétikapálya acélszerkezete is. A tetőfedés szintén zajlik, ahogyan a homlokzatburkolat kivitelezése is.

Mint az ügyvezető kiemelte, elkezdődtek az elektromos és gépészeti szerelések is, s esedékesek a szakipari munkák, így kezdetét vette a sporttechnológiához szükséges előkészítés és a szállodarész kivitelezési munkái – tudatta a szon.hu.

Elkészültek a talajszint alatti közművek és építmények is, ezekhez még hiányoznak az épülethez és a külső hálózatra csatlakozások – adta hírül a lap.

A munkák a szerződés szerinti ütemezésnek megfelelően haladnak.

Fotó: Pusztai Sándor

B.A.