EMMI: A kormány a jövőben is kiemelten támogatja a tanuláshoz segítséget kérő roma fiatalokat

Erről Nyíregyházán beszélt Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

A roma szakkollégiumi hálózat ösztöndíjjal és komplex támogató tevékenységgel segíti a hátrányos helyzetű, elsősorban roma hallgatókat. A roma szakkollégiumi program a kormány és több egyház közötti 2011-es megállapodás alapján indult. Akkor négy szakkollégium jött létre, és ma már hét működik az országban.  2012 és 2015 között 1,45 milliárd Ft unós forrásból fejlesztették a 8 szakkollégiumot.  A programban jelenleg közel 200 hallgató vesz részt.  Langerné Victor Katalin Nyíregyházán kijelentette: a kormány a jövőben is kiemelten támogatja a tanuláshoz segítséget kérő roma fiatalokat.

 

\"Emberi

 

 

EMMI: aA kormány a jövőben is kiemelten támogatja a tanuláshoz segítséget kérő roma fiatalokat

 Pár nappal korábban szintén az EMMI képviseletében, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár járt Nyíregyházán, aki arról beszélt,  hogy az elmúlt öt évben mintegy 28 milliárd forintból több mint hatezer bölcsődei férőhely jött létre, csaknem ötezer pedig megújult Magyarországon. Kiemelte, a gyed extra rendszerének bevezetése lehetővé teszi az édesanyák számára, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a család között, így össze tudják egyeztetni a munkahelyi életet a kisgyermekek nevelésével. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere megerősítette, a nyírségi megyeszékhely önkormányzata kiemelten fontos feladatának tekinti a bölcsődék és óvodák fejlesztését, illetve az ott dolgozók munkakörülményeinek javítását.


MTI/MCOnet