Folyamatosan végzik az utak javítását Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a napokban helyszíni szemlét tartott a Szent István utca Luther Ház és a körforgalom közötti szakaszánál.

 


A NYÍRVV Kft. által végzett ún. hideg-aszfaltos technológiával történő útjavítási munkálatoknál történt szemle során elhangzott: a társaság az ún. hideg aszfaltos eljárással folyamatosan végzi a város útjainak javítását. Eddig 50 tonna hidegaszfaltot használt fel a társaság, és előreláthatóan még további 50 tonna szükséges.

A NYÍRVV Kft.


A hideg kátyúzást követően a meleg aszfaltos technológiával folytatódik az utak helyreállítása, melyhez a NYÍRVV Nonprofit Kft. a tavalyihoz képest kétszer annyi – 1000 tonna –, csaknem 55 millió forint értékű meleg aszfaltot tervez felhasználni.

Bár az idén már 132 utcában jártak az útjavító munkások, a kátyúkból nagyon sok van. Az elöregedett utak állapotát a hideg időjárás nagymértékben rontja. S mivel az utak állapotáról a legvalósabb képet a közlekedők ismerik, ezért az ökormányzat kéri a lakosságot, hogy továbbra is rtesítsék a NYÍRVV-t az úthibákról!

-kt-