Három ország kis vendégei érkeztek Nyíregyházára

Magyarországi partnertalálkozó keretében látogatott hazánkba, azon belül a Szabolcs megyei székhelyre három országból 11 tanár és 16 diák.

„Europe – an endless story” címmel, az azonos nevet viselő pályázat keretében rendezték meg február 17. és 21. között azt a partnertalálkozót, melynek köszönhetően Görögországból, Portugáliából és Ciprusról érkeztek vendégek Nyíregyházára.

A 16 diák és a 11 pedagógus a Bem József Általános Iskola vendége volt – ez az intézmény pályázott sikerrel a Tempus Közalapítvány kuratóriuma által iskolai és óvodai partnerségek számára kiírt két Erasmus+ projektre – írta meg a szon.hu.


A látogatás célja az volt, hogy a külföldi tanulók megismerjék Magyarországot, Nyíregyházát és azon belül a Bem iskolát, kicsit közelebb kerüljenek a magyar történelemhez és kultúrához.

A résztvevők az egymás iskoláiban bevált tanítási gyakorlatokkal, módszerekkel is megismerkedhettek, projektfeladatok keretében.

A partnertalálkozó tagjait fogadta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző is, aki mesélt Nyíregyházáról, s bemutatta az önkormányzat munkáját – adta hírül a szon.hu.

Fotó: Sipeki Péter

B.A.