Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút megépítését

Mint ismeretes, 30 kilométer hosszban kerékpárút épül Tokaj és Nyíregyháza között. Ezt a beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította - áll a 2016. április 6-i Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor beszéde a Modern Városok program nyíregyházi állomásán\"MagyarOrbán Viktor miniszterelnök és Dr. Kovács Ferenc polgármester a Városházán írt alá együttműködési megállapodást még 2015. november 12-én, a  a Modern Városok Program keretén belül. A szerződés tartalmazta többek között a Kállay-kúria és a szabadtéri színpad felújítását, egy atlétikai sportcentrum kialakítását, egy négycsillagos szálloda megépítését, valamint a Tokaj és Nyíregyháza közötti kerékpárút megvalósítását is. Akkor Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: olyan komplex és átfogó fejlesztések indulnak el a nyírségi nagyvárosban, amelyek alkalmazkodnak a település igényeihez.


A program keretében megvalósuló fejlesztésekről szóló kormányhatározat a kerékpárút teljes kiépítésének határidejét 2016. december 15-ében jelölte meg, a most született döntés a hatósági eljárások és ügyintézés gyorsítását teszi lehetővé, hogy az eredeti határidőre elkészülhessen a beruházás - tájékoztatta lapunkat Rendes Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtószóvivője.

 

-kt-