Koronavírus-tesztelő gépre gyűjt Nyíregyháza

A járvány idején a Szabolcs megyei székhely nagy lépésre szánta el magát: pénzt gyűjt a koronavírus teszteléshez alkalmas gépre.

Miután a szomszéd megyében láttak erre példát, a nyíregyháziak is elkezdtek gyűjteni koronavírus-tesztelő gépre – számolt be a Tények.

Berettyóújfaluban 2 nap alatt gyűlt össze 14 millió forint. A Szabolcsi székhelyen élők abban bíznak, ők is hamar megteremtik az összeget.

A Jósa András Kórházban az ország többi intézményéhez hasonlóan látogatási tilalom van – Szabolcs megyében jelenleg 25 koronavírussal fertőzött emberről tudnak.

Két nyíregyházi lakos úgy gondolta, gyűjtést indít el annak érdekében, hogy koronavírus-tesztelő gép a helyi kórházban is legyen, mert ez mindenki számára megnyugtató lenne.

Dudás László vállalkozó a Tényeknek elmondta: ő látta a bejegyzést, miszerint Berettyóújfaluban a 14 millió forint 2 nap alatt összejött, ezért a nyíregyháziak is ennyit szeretnének gyűjteni. Az ötletgazdák megkeresték a Jósa András kórházat, az intézmény pedig támogatta a gyűjtést.

A másik ötletgazda, Humicskó István kamionsofőrként éppen Olaszországban tartózkodik. Ő arról beszélt a Tényeknek, hogy az adakozók a kórház közhasznú alapítványának küldhetik el a pénzt, s várják a cégek felajánlásait is.

Nyíregyháza természetesen akkor is nagyon örül majd, ha a szükséges összeg nem két, hanem több nap alatt gyűlik össze.

B.A.