Közel 10 sportparkot alakítanak ki Nyíregyházán

Új kondiparkok és futópályák lesznek a szabolcsi megyeszékhelyen. A közelmúltban az is kiderült, hol és mikor készülnek el.

Kiemelten támogatja Nyíregyháza önkormányzata a szabadidős- és tömegsportot, ami abból is látszik, hogy évek óta tudatosan fejlesztik a sportolási lehetőségeket.
 
A városban több helyen épültek szabadtéri kondiparkok: a 18 helyszín igen nagy sikert aratott a lakók körében. A sportparkok és az itt levő eszközök beszerzésének nagyrésze önkormányzati forrásból valósult meg – tudatta a szon.hu.
 
Kilenc új kondiparkot létesítenek Nyíregyházán
Kilenc új kondiparkot létesítenek Nyíregyházán
 
Újabb 9 darab sportpark létesülhet azonban a Nemzeti Szabadidős Egészség- és Sportparkprogram jóvoltából. Egy már birtokba vehető a Széna téren. Kilencből négy már 2020-ban megvalósult, a többi, illetve két új futókör 2021 májusáig készül majd el – írta meg a szon.hu.
 
Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: a kondiparkok létrehozása egy 10 éve elkezdett program része, melynek célja, hogy mindenkinek biztosítsanak ingyenes sportolási lehetőséget a városban.
 
A másik jelentős program a Teq One-asztalok kihelyezése, melyeket a nyíregyházi önkormányzat kedvezményes áron szerzett be a Magyar Multi Teq Program keretében. Hét darabot a 12-ből már leraktak végleges helyére – írta meg a szon.hu.
 
Fotó: Szarka Lajos
 
B.A.