Közel 30 szabadtéri sportpark létesül Nyíregyházán

Összesen 27 sportparkot hoznak létre a szabolcsi megyeszékhelyen. Nyíregyházán már több helyen zajlik a kondiparkok kialakítása.

Csaknem 30 szabadtéri sportparkban edzhetnek a nyíregyháziak a közeljövőben: a Kertvárosban és a Stadion utcán már készítik, Rozsrétszőlőn pedig már megvalósult a sportpark kialakítása – adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
Nyíregyháza önkormányzata közel 210 millió forintos, 100 százalékos támogatást nyert a Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Program keretében. Az összegből 9 új sportparkot hoznak létre az eddigiek mellé.
 
Jól használható sportparkok létesülnek Nyíregyháza-szerte
Jól használható sportparkok létesülnek Nyíregyháza-szerte
 
A város sikeresen pályázatott a programban 2018-ban. Nyíregyházán már megvalósult 18 kondipark, majd 2020-ban 4-et alakítottak ki, 2021-ben pedig még 5-öt hoznak létre. A sportparkok így a város számos pontján megtalálhatóak és használhatóak lesznek – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Jó részük iskolák közelében van, de azokat az idősek is előszeretettel használják. A kilenc új, D típusú sportpark mindegyike 15 elemből áll és 150 négyzetméteres területet foglal el – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.