Különleges beruházás Nyíregyházán a biztonság jegyében

Egy új, innovatív technológián alapuló csúszásgátló burkolattal bevont útszakaszt adott át nem sokkal az iskolakezdést követően a Generali a Biztonságért Alapítvány Nyíregyházán.


A beruházás jelentőségével kapcsolatban meg kell említen, hogy a közúti balesetek jelentős része az időjárási hatások miatt lép fel. Ennek oka, hogy a csúszós útfelületen a féktávolság a sokszorosára nőhet. Ez különösen a kereszteződésekben, gyalogosátkelők megközelítésnél és az éles kanyarokban veszélyes. A LIVING ROAD egy olyan, magas súrlódású útburkolati segédeszköz, mely közel a felére csökkenti a féktávolságot vészfékezés esetén. Emellett a felületi érdességének és színskálájának köszönhetően, 70%-kal jobban észlelhető, ami a kritikus útszakaszokon tovább növeli hatékonyságát.


A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt célja a közlekedés biztonságának növelése. Ennek érdekében idén az ország több pontján támogatja csúszásmentes útfelületek kialakítását. Az Alapítvány elsőként Tatabányán, egy óvoda és iskola mellett húzódó út zebrája körül avatott fel csúszásgátló útburkolatot, míg ezúttal Nyíregyházán a Búza téri piac közelében fekvő forgalmas útszakasz kapott biztonsági bevonatot. A következő hetekben még Szolnokon és Budapesten kerül átadásra a speciálisan kezelt útfelület.

nyíregyháza beruházás

Az eseményen részt vett Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, illetve Tóth Árpád, a Generali Biztosító észak-magyarországi régióigazgatója is


Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester elmondta: „Az önkormányzatnál mindig igyekeztünk figyelmet fordítani városunk közlekedésbiztonságának fejlesztésére, ezért is adunk szívesen teret azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek ebbe az irányba mutatnak. Különösen fontosnak tartjuk a gyermekek, a fiatalok közlekedési ismereteinek bővítését, mindez pedig kiemelt szerepet kap az óvodai nevelésben és az iskolai oktatásban is itt Nyíregyházán. Örülünk annak, hogy a mostani projekt révén egy biztonságosabb átkelőhely létesült városunkban.”-kt-