Megnyílt a Karácsonyi Forgatag Nyíregyházán

November 29-én, Advent első vasárnapján Nyíregyháza MJV önkormányzata nevében Dr. Kovács Ferenc polgármester felkapcsolta a díszkivilágítást, hivatalosan is átadva ezzel a Karácsonyi Forgatagot és a Város Karácsonyfáját az ünnepi sokaságnak.

 \"nyíregyházi

Kossuth téri programok a nyíregyházi Karácsonyi Forgatagban

 

Az önkormányzat az adventi időszakban kedden, csütörtökön és vasárnap délutánonként színes kulturális és szórakoztató programokkal vár minden városlakót a Kossuth téren. Vasárnaponként sztárvendégek szórakoztatják a közönséget (Pál Dénes, Wolf Kati, Peter Srámek, Csobot Adél), kedden és csütörtökön a helyi fellépő csoportok, iskolák növendékei kedveskednek adventi műsorral. Összesen 35 árusítási helyszínen, a hagyományoknak megfelelően kézműves élelmiszerek, dísztárgyak, ajándékok, iparművészeti alkotások, karácsonyfa díszek, ünnepi édességek, forró ételek és italok kaphatók a vásári forgatagban. Az árusokon és vendéglátókon kívül kézművesek és termelők is helyet kaptak a karácsonyi vásárban.

 

\"Advent,

Ingyenesen látogatható a Mézes Karácsony című kiállítás a Városházán
Nyíregyháza MJV Önkormányzata idén egy igazán különleges és egyedi kiállítással várja az érdeklődőket. Ismét megnyitja kapuit a Városháza, december 3-10. között az ingyenesen látogatható Mézes Karácsony című kiállítást tekinthetik meg a Krúdy-teremben. November 29-től a Kossuth téren felállított Mikulás-házban várja a gyermekeket a Mikulás, aki a Nyitott Városháza program keretében december 3-án, 4-én és 5-én beköltözik a Városházára. Nyíregyháza MJV vezetése a korábbi évek hagyományaihoz híven az adventi időszakban is frissen sült lapcsánkával várja csütörtökönként 15.30-tól a Forgatagban sétálókat és 2015-ben is jótékonysági kezdeményezéssel várják a forgatag járókelőit.

 

-kt-