Nagyszabású fejlesztések Nyíregyháza-szerte

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Tormássi Géza önkormányzati képviselő ünnepélyesen átadták a napokban "Az érkerti lakótelep nagyvárosias lakókörnyezetének minőségi megújítása" című projekthez kapcsolódóan felújított Toldi utca - Vécsey utca - új híd közötti útszakaszt.


A projekt nyomán az Érkertben megvalósult fejlesztések: – a parkok, zöldfelületek, sétányok megújulása, a járdák és új parkolóhelyek építése, a két új játszótér és a sportpálya, a három óvoda és az iskola felújítása, a közbiztonság javítását célzó térfigyelő kamerarendszer kiépítése - komfortosabbá, nyugodtabbá, szebbé teszik a városrészben élők mindennapjait. Teljesen megújult a Toldi utca – Vécsey utca – új híd közötti útburkolat. A két útszakasz 2x4 m szélességben és közel 200 m hosszan új útalapot és új aszfaltot kapott. Az útfelújítást - a kedvezményezett - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető 85%-os támogatási intenzitás mellett valósította meg. A beruházás összköltsége meghaladta a 14 millió Ft-ot.

 

 \"BUSZACSA,

 

2016-ra végleg elkészül a BUSZACSA beruházása

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere szeotemberben a BUSZACSA belső felújításának munkálatairól is beszámolt. A beruházás 2014 nyarán kezdődött el közel 2, 1 milliárd forintos állami forrásból. 2014 szeptemberében fejeződött be a fejlesztés első üteme, melynek keretében kívülről megújult a Város és az ország egyik legnagyobb sportcsarnoka, a BUSZACSA.  2015 augusztusában kezdődtek meg azok a belső munkálatok, melynek eredményeképpen a fejlesztés 2. és 3. ütemében átalakul a csarnok teljes belső szerkezete, megvalósul a létesítmény teljes akadálymentesítése és megszépül az épület külső környezete. A belső átalakításokat követően megújul a csarnok közvetlen környezete is. Új parkolóhelyek létesülnek, a kerítés elbontásával nyitottá válik a létesítmény.A várhatóan 2016. tavaszán befejeződő fejlesztésnek köszönhetően a hazai sportesemények mellett regionális jelentőségű rendezvények, koncertek megtartására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá válik csarnokunk.


-kt-