Nagyszabású sportberuházásokra készül Nyíregyháza

A Városházán jelentették be, hogy a Szabolcs megyei székhely önkormányzata uszoda, jégcsarnok és sportpark építésére is pályázni fog.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a város központjában épülhet fel az előzetes tervek szerint az új uszoda, amely méltó otthona lesz a Nyíregyházán feltörekvő vízilabda sportnak is. A jégcsarnokot is nagyon várják már a helyiek.  Az egészséges életmódra nevelés érdekében hirdette meg a kormány a Nemzeti Szabadidő és Egészség Sportpark programot is, melynek keretében ingyenesen igénybe vehető kültéri sportparkokat alakítanak ki. A szabolcsi megyeszékhely szabadidő- és sportpark kialakítására is pályázik - hangsúlyozták.

 

\"Dr.

 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelentette be a leendő sprotberuházásokat


A létesítmények (amelyre augusztus 15-ig pályázhatnak az önkormányzatok) alkalmasak lesznek az alapvető erősítő edzésekre, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A közelmúltban adtak egyébként át egy másik nagyszabású sportberuházást Nyíregyházán: a 2,1 milliárd forintos támogatással felújított egykori Bujtosi Szabadidő Csarnokot, mostani nevén Continental Arénát. A beruházás eredményeként egy korszerű, gazdaságosan működtethető, sport és egyéb célok magasabb színvonalú ellátásra alkalmas létesítménnyel gazdagodott a szabolcsi megyeszékhely.
Fotó: Trifonov Éva
Forrás: EMMI Sportért Felelős Államtitkárság