Négy ország kulturális szakembereit fogadták a nyíregyházi Városházán

Lengyelországból (Bielsko Biala), Szlovákiából (Eperjes) és Romániából (Nagybánya) érkeztek kulturális szakemberek Nyíregyházára. Dr. Kovács Ferenc polgármester, Dr. Ulrich Attila alpolgármester fogadta őket a városházán november végén.

A látogatás célja a kulturális területen való együttműködés lehetőségeinek egyeztetése 4 ország 4 városa között. A találkozó keretében a résztvevő szakemberek a közös programok, rendezvények megvalósítása mellett egy közös kulturális pályázat benyújtási lehetőségeiről is egyeztettek, melyet közvetlenül az Európai Unióhoz kívánnak benyújtani. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy az előző években a testvérvárosokkal való együttműködésnek köszönhetően jelentős eredményeket értek el a turizmus területén, amire alapozva most kulturális területen is hasonló sikereket kívánnak elérni.

 

\"Nyíregyháza

 

Nyíregyháza önkormányzata összefog Bielsko Biala, Eperjes és Nagybánya önkormányzatával
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, a tárgyalás során döntés született arról, hogy Négy Város Szövetsége név alatt több területen kívánnak együttműködni.  A szövetség által közvetített értékeket a társadalom alapvető építőköveihez, az egyes személyekhez is el szeretnék juttatni. 2016. márciusában közös pályázatot nyújtanak be az Europe for Citizens programra, közös kiállításokat rendeznek, közös kiadványokat adnak ki. A projekt ideje alatt egymás fesztiváljait figyelemmel kísérve bemutatják saját városuk, országuk előadóművészeit, népszerűsítik a városok látnivalóit, turisztikai kínálatát - hangzott el a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón.


-csa-